Kā var atteikties no reklāmas izdevumiem pastkastītē?

Ja nav vēlme saņemt savā pastkastītē neadresētos sūtījumus, ir vairāki veidi, kā rīkoties. Sākotnēji vajadzētu uz pastkastes uzlīmēt zīmi, kas aicina reklāmas materiālus nemest. Tas, vai uzlīmi respektēs vai ignorēs, lielā mērā būs atkarīgs no neadresēto reklāmu izplatītāju godaprāta.

Ja uzlīme netiek respektēta, var mēģināt sazināties ar komersantu, kurš izplata reklāmas materiālus, un lūgt pastkastītē tos turpmāk nemest. Reklāmas materiālu izplatītāji ir gan reģistrētie pasta komersanti, to Latvijā ir ap simts, gan arī privātpersonas, kuras šādā veidā papildina savus ienākumus.

Tāpat var sazināties ar veikalu vai pakalpojumu sniedzēju, kuru piedāvājumi tiek mesti pastkastē, un lūgt tos turpmāk nepiegādāt.

Centrāla institūcija, kurai varētu pasūdzēties par uzbāzīgajām reklāmām un lūgt tās turpmāk nemest pastkastē, nepastāv. Neadresētie sūtījumi nav pasta sūtījumi Pasta likuma izpratnē, tā ir reklāma, norāda SPRK pārstāve Ieva Bethere, līdz ar to regulatora kompetencē neietilpst jautājumi par neadresētām reklāmām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

 
Copyright © 2016. Rīgas Reklāma.
Design by Herdiansyah Hamzah. & Distributed by Free Blogger Templates
Creative Commons License